Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Couscous met groenten en ei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Couscous met groenten en ei
Stap 1
Snijd de winterwortel, pastinaak en courgette in blokjes.
Stap 2
Kook de eieren in acht minuten bijna hard.
Stap 3
Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 4
Schep de wortel, pastinaak, courgette en ras el hanout erdoor en bak al omscheppend vier minuten.
Stap 5
Schenk het tomatensap erbij en smoor de groenten in maximaal een kwartier zachtjes gaar.
Stap 6
Doe de couscous over in een brede kom en schenk er het kokende water bij.
Stap 7
Roer door en laat de couscous afgedekt tien minuten wellen.
Stap 8
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Stap 9
Halveer de eieren.
Stap 10
Breng de saus zo nodig op smaak met wat zout.
Stap 11
Serveer de couscous met de groentesaus erover.
Stap 12
Leg de halve eieren erop.
