Confettitaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Confettitaart
Stap 1
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de boerencakemix volgens de aanwijzing op de verpakking met 400 gr boter en de eieren.
Stap 3
Verdeel 1/2 el roomboter over de taartvorm en verdeel hier 1/3 deel cakemix over. Bak de cake af volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 4
Snijd de bovenkant van elke cakebodem zodat deze recht is en laat 1 uur afkoelen. Herhaal dit twee keer zodat je 3 cakebodems hebt.
Stap 5
Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Bereid de botercrème volgens de aanwijzing op de verpakking met 200 gr boter en de melk.
Stap 6
Meng 3 el gesmolten chocolade door de botercrème en mix kort.
Stap 7
Verdeel 1/3 deel van de chocoladebotercrème over één cakebodem en leg hier een cakebodem bovenop. Herhaal dit zodat er een taart van 3 lagen ontstaat.
Stap 8
Verdeel de rest van de botercrème over de buitenkant en bovenkant van de taart.
Stap 9
Rol het fondant uit tot een dunne plak, vouw om de taart.
Stap 10
Verdeel de rest van de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart en laat de chocolade naar ‘beneden vallen’ zodat er druppels ontstaan.
Stap 11
Garneer de bovenkant met de regenboogfantasie, fluff marshmallow, macarons, aardbeien, Oreo white choc en aardbei bites.
Aanvullende benodigdheden
- - 3 satéprikkers
- - Spuitzak
- - handmixer
- - taartvorm 18 cm
Voedingswaarden
- Energie916 kcal
- Eiwit9.4 g
- Koolhydraten103.5 g
- Vet51.4 gWaarvan verzadigd32 g
Trefwoorden
