Cinnamon roll appeltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Cinnamon roll appeltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het klokhuis van de appels en halveer. Snijd vervolgens in plakken van 5 mm dik. Meng de plakken appel met de kaneelsuiker. Verhit een pan met de roomboter en smelt deze op laag vuur.
Stap 2
Rol het croissantdeeg uit en smeer in met de gesmolten boter. Snijd het croissant deeg in lange plakken, verdeel een plak deeg langs de rand van een met bakpapier beklede taartvorm. Leg de appelplakken tegen het deeg en leg hier weer een plak deeg tegenaan. Herhaal dit tot de taartvorm vol ligt. Plaats de taartvorm in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.
Stap 3
Halveer intussen de aardbeien en snijd de passievrucht doormidden, schep deze leeg. Ris de bladeren munt van de takken.
Stap 4
Laat de appeltaart afkoelen en verdeel de frambozen, blauwe bessen, aardbeien en passievrucht over de taart. Garneer met de blaadjes munt en poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie485 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten53.4 g
- Vet24.2 gWaarvan verzadigd17.1 g
Trefwoorden
