Chocoladetaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladetaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvorm in, bestuif met bloem en schud de overtollige bloem eruit.
Stap 2
Klop met de mixer de boter met de suiker romig. Mix één voor één de eieren erdoor en klop 5 min. tot een luchtig beslag. Voeg de melk, cacao en het cakemeel in delen toe en meng tot een glad beslag.
Stap 3
Schep het beslag in de vorm. Bak de taart 40-45 min. in het midden van de oven. Laat de taart 10 min. afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat helemaal afkoelen.
Stap 4
Maak intussen de vulling. Hak de chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom tot tegen de kook aan en neem de pan van de warmtebron. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Zet dit mengsel kort in de koelkast om af te koelen, maar laat het niet hard worden.
Stap 5
Snijd de chocoladetaart horizontaal in 2 lagen. Klop de chocoladeslagroom stijf. Bestrijk de taartlagen met de chocoladeroom en leg ze op elkaar. Bestuif met extra cacao en garneer met de walnoten.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie810 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten58 g
- Vet59 gWaarvan verzadigd34 g
Trefwoorden
