Chocoholic tiramisu
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoholic tiramisu
Stap 1
Doop de helft van de lange vingers kort in de chocolademelk en leg ze vervolgens in de schaal. Zorg dat de lange vingers zo veel chocolademelk opnemen dat ze niet helemaal zacht zijn en breken, maar aan de buitenkant doordrenkt zijn met chocolademelk.
Stap 2
Hak de pure chocolade grof. Zet een hittebestendige kom op een pan met een laagje zachtjes kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Doe de chocolade erin en laat al roerend smelten. Laat iets afkoelen, maar zorg dat de chocolade vloeibaar blijft.
Stap 3
Klop de slagroom met de slagroomversteviger, suiker en het vanille-extract stijf in een ruime kom. Roer de mascarpone los en spatel zo luchtig mogelijk door de slagroom. Schep de gesmolten chocolade er losjes door, zodat er een marmereffect ontstaat en verdeel de chocoroom over de lange vingers.
Stap 4
Maak een 2e laag van in chocolademelk gedoopte lange vingers. Verdeel de rest van de chocoroom erover. Hak de witte chocolade fijn en strooi die erover. Dek de tiramisu af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
