Cheesecake met chocokoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Cheesecake met chocokoekjes
Stap 1
Smelt de boter, maar laat niet bruin worden. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat opstijven in de koelkast.
Stap 2
Verwarm intussen de oven voor op 160ºC. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de vrucht uit. Klop de eieren los. Roer de poedersuiker, citroenrasp, het -sap, de kwark en eieren goed door elkaar. Schenk dit mengsel op de koekbodem in de springvorm.
Stap 3
Bak de cheesecake in de oven in 50 min. tot 1 uur gaar en lichtbruin. De taart zal nog een beetje wiebelig in het midden zijn, maar wordt stevig na afkoelen. Laat helemaal afkoelen en zet eventueel daarna nog een paar uur in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakpapier
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie546 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten45 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd12 g
