Bulgursalade met watermeloen en feta
Ingrediënten
Bereidingswijze Bulgursalade met watermeloen en feta
Stap 1
Hak de kruiden fijn en halveer de olijven. Snijd de feta in blokjes.
Stap 2
Snijd de tomaten in vieren en schep de zaadjes met vocht in een zeef. Wrijf het vocht met een lepel door de zeef in een schaal. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd 250 g watermeloen in kleine stukjes, vang hierbij het vocht op en schenk dit bij het tomatenvocht.
Stap 3
Roer de bulgur met de tomatenstukjes en de kleine watermeloenstukjes door het vocht in de schaal. Pers de citroen uit. Schep er ook peterselie, munt, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper door. Laat de bulgursalade zeker 1 uur bij kamertemperatuur staan tot de korreltjes bulgur zacht zijn.
Stap 4
Verdeel de bladsla over 4 grote borden. Schep de bulgursalade in het midden en verdeel de overige watermeloenstukjes, feta en olijven erover. Lekker met bruin stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten43 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
