Buikspek gelakt met appelstroop
Ingrediënten
Bereidingswijze Buikspek gelakt met appelstroop
Stap 1
Laat het buikspek op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de vetrand van het buikspek diagonaal in. Breng op smaak met zout en peper. Leg het buikspek op een ovenrooster met de vetrand naar boven.
Stap 3
Zet het rooster in de oven met een ovenschaal onder het vlees, om het vet van het buikspek op te vangen. Bak het buikspek 1 uur.
Stap 4
Bestrijk het buikspek na 20 minuten met 1 el appelstroop. Herhaal dit tot de appelstroop op is.
Stap 5
Draai na 1 uur de temperatuur van de oven naar 200 °C en bak het buikspek nog 10 minuten. Haal het uit de oven, verpak in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
Stap 6
Halveer intussen de rode kool en snijd de helft in dunne repen. Meng de rode kool in een kom met de gedroogde cranberry’s, rode wijnazijn en olijfolie.
Stap 7
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 8
Snijd het buikspek in plakken. Verdeel de rode kool-cranberrysalade over 4 bordjes en leg de plakken buikspek erop.
Aanvullende benodigdheden
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie353 kcal
- Koolhydraten22.3 g
- Vet22.6 gWaarvan verzadigd6.9 g
Trefwoorden
