Bruschetta met belegen kaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Bruschetta met belegen kaas
Stap 1
Snijd het brood diagonaal in 12 dunne plakken. Besprenkel de ciabatta met 2 el olie. Gril het brood in de grillpan 8 minuten, keer halverwege.
Stap 2
Meng voor de marinade de resterende olie met de azijn. Pers er de knoflook boven. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper.
Stap 3
Snijd fijn en voeg toe aan de marinade. Breng op smaak met honing, zout en versgemalen peper.
Stap 4
Snijd de belegen kaas in de lengte in blokken van 3 x 3 cm en snijd hier dunne plakjes van. Meng in een ruime kom de kaas met de marinade en schep om.
Stap 5
Zet ten minste 1 uur in de koelkast tot gebruik.
Stap 6
Hak de peterselie fijn. Snijd de bosui in dunne, schuine ringen. Roer de mascarpone los met gedroogde basilicum.
Stap 7
Bestrijk de bruschetta royaal met mascarpone. Beleg met plakjes gemarineerde kaas. Lepel de marinade over de kaas en bestrooi met peterselie en bosui.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie276 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten11 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd11 g
