Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bolognesesaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bolognesesaus
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in blokjes van ½ cm.
Stap 2
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.
Stap 3
Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de wijn in de pan. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk. Breng de saus aan de kook.
Stap 4
Verwarm de bolognesesaus op een lage stand 10 min. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie278 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten12 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
