Boeuf bourguignon uit de snelkookpan
Ingrediënten
Bereidingswijze Boeuf bourguignon uit de snelkookpan
Stap 1
Bak het spek in de multicooker of snelkookpan in 50 g roomboter krokant. Schep eruit en laat het bakvet in de pan.
Stap 2
Breng intussen het vlees op smaak met zout en peper en bak in 2 delen in het bakvet lichtbruin. Schep eruit en voeg de rest van de roomboter toe. Bak de ui, champignons, peen en knoflook 5 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
Stap 3
Voeg het vlees, spek, de zilveruitjes, laurierblaadjes, tijm, wijn en fond toe en roer door. Zorg dat het vlees net onder staat. Voeg eventueel wat extra wijn of water toe.
Stap 4
Doe het deksel op de pan, zet de multicooker op de snelkookfunctie en bereid in 1 uur of volgens de gebruiksaanwijzing. Of breng de snelkookpan op de warmtebron aan de kook en laat het vlees op een lage stand 1 uur garen, als de pan op druk is.
Stap 5
Laat de pan volgens de gebruiksaanwijzing afkoelen en haal dan de druk eraf. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes en bestrooi met peterselie.
