Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boerenkoolstamppot
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boerenkoolstamppot
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen in een pan. Verdeel er de boerenkool over. Leg de rookworst op de boerenkool.
Stap 2
Voeg zoveel water toe tot alles is bedekt. Kook de aardappelen met de boerenkool en worst in 20 min. gaar.
Stap 3
Neem de worst uit de pan. Giet de aardappelen en boerenkool af; vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en boerenkool met voldoende kookvocht en de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met de azijn, zout en peper.
Stap 4
Snijd de rookworst in plakjes en leg op de stamppot.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie631 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten62 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
