Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boerenkoolstamppot uit de oven met rookworst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boerenkoolstamppot uit de oven met rookworst
Stap 1
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar.
Stap 2
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Snijd de rookworst in plakjes. Laat de uitjes uitlekken. Verwarm de melk met de boter.
Stap 3
Giet de groenten af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Schep de uitjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep de stamppot in de ovenschaal. Strijk glad en steek er de plakjes rookworst in. Bestrooi met de kaas.
Stap 5
Bak de boerenkoolstamppot in de oven in 20 min. goudgeel.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie667 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten55 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd17 g
