Boerenkoolfrittata met spek
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkoolfrittata met spek
Stap 1
Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
Stap 2
Verhit de olie in de ovenbestendige koekenpan. Bak de spekreepjes ca. 3 min. en voeg de ui, knoflook, rode peper en zoete aardappel toe. Bak 2 min. en voeg dan de boerenkool in 2 delen toe. Voeg het volgende deel toe als het eerste is geslonken. Bak de boerenkool ca. 3 min en schep regelmatig om. Los het bouillonblokje op in 100 ml heet water en roer door de kool. Leg een deksel op de pan en laat alles nog 5 min. zachtjes stoven.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 4
Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Roer de eieren door het boerenkoolmengsel en bak de omelet 2 min. op een middelhoge stand. Zet de pan in de oven en gaar de omelet nog 10 min.
Stap 5
Leg een groot bord op de pan en draai de pan met bord en al om, zodat de frittata op het bord komt te liggen. Let op, de pan is heet. Snijd de boerenkoolfrittata in punten en serveer.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenbestendige koekenpan
Voedingswaarden
- Energie465 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten31 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
