Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolsoep met krab
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolsoep met krab
Stap 1
Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de bloemkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Stap 2
Voeg de bouillon toe en kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar.
Stap 3
Smelt intussen de rest van de boter in een andere pan tot deze goudbruin en geurig is. Neem de pan van de warmtebron en voeg het krabvlees en kerriepoeder toe. Breng op smaak met zout.
Stap 4
Pureer de bloemkoolsoep, verdeel over 4 kommen en lepel het krabmengsel in het midden van elke kom soep.
Stap 5
Bestrooi met de peterselie en serveer met het stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie390 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten48 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
