Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolsoep met gepofte knoflook
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolsoep met gepofte knoflook
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Besprenkel de teentjes knoflook met wat olie, wikkel in aluminiumfolie en rooster circa 25 minuten in de oven.
Stap 3
Kook intussen de bloemkool en prei in de bouillon in circa 20 minuten gaar.
Stap 4
Neem de gepofte knoflook uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook toe aan de bloemkool.
Stap 5
Pureer met een staafmixer de bloemkool en prei tot een gladde soep.
Stap 6
Bestrooi de soep met nootmuskaat, kaas en peterselie.
Stap 7
Serveer met het stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie350 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten40 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd7 g
