Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam
Stap 1
Bekleed de taartvormpjes met het deeg en zet ze in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de melk tot het kookpunt. Meng het custardpoeder en de suiker door elkaar en roer door de melk. Laat de custardvla al roerend een paar minuten koken. Giet over in een kom en roer tot de custard wat is afgekoeld. Klop het ei erdoor.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 4
Schep de pudding op het deeg en schep een lepel jam in het midden. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Stap 5
Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine lage taartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie345 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten42 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd7 g
