Bessengalette met honing en tijm
Ingrediënten
Bereidingswijze Bessengalette met honing en tijm
Stap 1
Splits het ei. Kneed in de keukenmachine of met de mixer kort een samenhangend deeg van de bloem, 75 g suiker, boter, eidooier en een mespunt zout. Voeg indien nodig 1-2 el water of melk toe. Verpak de deegbal in vershoudfolie en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
Stap 2
Meng intussen de bessen met de honing en tijmblaadjes.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 35-40 cm en 4-5 mm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4
Verdeel er de bessen over. Bestrijk de deegrand dun met losgeklopt eiwit. Vouw het deeg losjes om de bessen en druk licht aan. Bestrijk ook de buitenkant van de deegrand met eiwit en strooi de resterende 10 g suiker erover.
Stap 5
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 min. lichtbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - mixer
- - vershoudfolie
- - deegroller
- - bakplaat met bakpapier
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie566 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten81 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd14 g
