Basilicum-aardbeienijs met balsamico
Ingrediënten
Bereidingswijze Basilicum-aardbeienijs met balsamico
Stap 1
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en halveer de aardbeien. Verwarm in een pan 125 gr aardbeien met 2 el suiker en 2 el water.
Stap 2
Laat 5 minuten op laag vuur koken tot de aardbeien zacht zijn. Druk de aardbeien fijn met een pureestamper.
Stap 3
Kook 5 minuten op laag vuur tot de suiker is gesmolten en de jam is ingedikt. Zet het vuur uit en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 4
Bekleed een cakeblik met vershoudfolie. Laat aan elke kant genoeg overhangen om mee af te sluiten.
Stap 5
Maal in het hakmolentje van de staafmixer de helft van de basilicum fijn met de resterende suiker. Meng met de garde de kwark met de aardbeiencoulis, maar houd 4 el apart.
Stap 6
Roer de witte chocolade-vanillepudding met slagroomtopping los en schep bij de aardbeienkwark. Meng met de achterkant van een lepel door de kwark voor een marmereffect.
Stap 7
Schep de helft van het kwarkmengsel in het cakeblik. Verdeel er 125 gr aardbeien over en bestrooi met 3 el basilicumsuiker.
Stap 8
Spatel er het resterende kwarkmengsel over, maak wat mooie pieken in de kwark. Decoreer met de resterende coulis en basilicumsuiker.
Stap 9
Vouw de vorm dicht met het overhangende huishoudfolie en zet 3 uur in de vriezer.
Stap 10
Pluk de resterende blaadjes basilicum.
Stap 11
Rol steeds een stapeltje van 5 blaadjes op tot een sigaartje en snijd het blad van de basilicum in dunne sliertjes.
Stap 12
Verwijder het vershoudfolie van het ijs en garneer met de resterende aardbeien en basilicum. Bedruip met balsamicosiroop en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - hakmolentje van de staafmixer
- - cakeblik
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten52 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
