Bananenbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Bananenbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed het cakeblik met het bakpapier.
Stap 2
Meng 75 gr cashewnoten met de honing en rooster 5 - 7 minuten in de oven. Laat afkoelen. Hak de stemgember fijn en de noten grof.
Stap 3
Zeef het spelt- en boekweitmeel in een ruime kom met baksoda.
Stap 4
Prak in een kom 3 bananen fijn, meng luchtig met het fruithapje en klop er de eieren door. Voeg kaneelpoeder en een beetje zout toe.
Stap 5
Schep het mengsel door het meel en klop met de garde tot beslag. Schep er de gember en de gehakte cashewnoten door.
Stap 6
Schenk het beslag in de cakevorm. Bestrooi met de rest van de cashewnoten. Halveer de laatste banaan in de lengte en leg de helften bovenop het beslag.
Stap 7
Bak het bananenbrood in ca. 45 minuten gaar in de oven. Als het brood bruin wordt dek het dan af met aluminiumfolie. Wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt is deze gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - cakeblik
- - bakpapier
- - zeef
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie262 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten37 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
