Avocado-mangosalade met pindakip
Ingrediënten
Bereidingswijze Avocado-mangosalade met pindakip
Stap 1
Snijd de kippendij in reepjes. Meng met de pindakaas, 2 el Sriracha saus en vissaus. Breng op smaak met zout en het sap van een halve limoen.
Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knijp na het afgieten een halve limoen uit boven de rijst, schep om en laat uitstomen.
Stap 3
Halveer de avocado’s verwijder de pit en schil en snijd in partjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees weg rondom de pit en snijd ook in partjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Hak de koriander grof. Meng de avocado, mango, lente-ui, en koriander voorzichtig met de rijst. Rasp de schil van één limoen erboven en pers het sap erboven uit. Breng op smaak met wat zout.
Stap 4
Verhit en koekenpan met een scheut olie en bak hierin de gemarineerde kip al omscheppend op middelhoog vuur in 8 minuten gaar.
Stap 5
Serveer de avocadosalade met de kip en besprenkel met de rest van de Sriracha saus.
