Auberginewedges met bulgursalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Auberginewedges met bulgursalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de steelaanzet van de aubergines en snijd elke aubergine in de lengte in 8 gelijke parten.
Stap 2
Schep de parten om met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout en leg met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Rooster de wedges in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Rooster de tenen knoflook de laatste 15 minuten mee.
Stap 4
Doe ondertussen de bulgur, vadouvan, rozijnen en 450 ml kokend water in een kom en laat afgedekt 10 minuten staan.
Stap 5
Halveer ondertussen de komkommers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in maantjes. Snijd de ui in flinter dunne halve ringen. Pluk de dille. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Stap 6
Neem de bakplaat uit de oven. Knijp de knoflookteentjes uit het velletje en klop met het rasp en sap van de citroen, de rest van de olijfolie, peper en zout tot een dressing.
Stap 7
Meng met de komkommer, ui en dille door de bulgur en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de auberginewedges en besprenkel met de rest van de citroen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie464 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten65 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
