Aspergesoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Aspergesoep
Stap 1
Schil de asperges en verwijder de harde onderkant. Bewaar de schillen. Snijd de asperges in gelijke delen van ongeveer 3 cm.
Stap 2
Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg 25 gr roomboter toe en schep zodra deze is gesmolten de bloem erbij. Roer goed en bak 2 minuten.
Stap 3
Los de groentebouillontablet op in 400 ml water. Schenk vervolgens de bouillon en de room beetje bij beetje erbij terwijl je goed blijft roeren.
Stap 4
Doe als laatste de asperges en schillen bij de bouillon. Laat op laag vuur 8 - 10 minuten pruttelen tot de asperges gaar zijn.
Stap 5
Kook intussen de eieren in kokend water in 8 minuten hard. Laat schrikken met koud water, pel en prak ze fijn in een kom. Breng op smaak met een snuf zout.
Stap 6
Bak in een koekenpan de hamreepjes in de overige roomboter in 5 minuten knapperig.
Stap 7
Haal de schillen uit de pan en gooi ze weg. Proef de soep en breng hem op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 8
Verdeel de soep over de glaasjes en garneer met het verkruimelde ei, de hamreepjes en fijngesneden peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie124 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten4 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
