Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aspergesoep met zalm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aspergesoep met zalm
Stap 1
Snijd de onderste stukken van de geschilde asperges. Breng deze stukjes samen met de schillen in de bouillon aan de kook.
Stap 2
Laat circa 20 minuten trekken op een lage stand en giet door een fijne zeef. Vang de bouillon op en breng opnieuw aan de kook.
Stap 3
Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en houd de kopjes apart. Kook de stukjes asperge 5 minuten mee in de bouillon en voeg dan de kopjes toe. Kook nog 5 minuten en breng de bouillon op smaak met peper.
Stap 4
Verdeel de zalm, citroenrasp en kruiden over 4 voorverwarmde kommen en giet de bouillon met aspergestukjes erop. Serveer de aspergesoep met de crème fraîche. Lekker met reepjes geroosterd witbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie135 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten5 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd5 g
