Appelbroodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Appelbroodjes
Stap 1
Verbrokkel de gist in het water. Voeg bloem, boter en zout toe en kneed in 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm tot een bal en laat die bij kamertemperatuur 20 minuten rusten, afgedekt met een doek. Druk daarna de lucht eruit, bol op en laat weer 5 minuten rusten.
Stap 2
Wel de rozijnen en hak de walnoten grof. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Meng de uitgelekte rozijnen met de appelstukjes en walnoten.
Stap 3
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 40 x 40 cm. Besmeer hem met appelstroop en verdeel het appelmengsel erover. Rol het deeg strak op en snijd de rol in plakken van 2 cm dik. Haal bij elke plak een stukje van de zijkant los en vouw dat onder het deeg, als een bodem. Leg de broodjes op de bakplaat. Laat 40 minuten rusten.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 250°C. Klop het ei los en bestrijk er de broodjes mee. Bak ze in circa 10 minuten gaar. Laat de broodjes afkoelen op een rooster. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie335 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten51 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd8 g
