Abrikozen-kokossnoepjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Abrikozen-kokossnoepjes
Stap 1
Knip of snijd de abrikozen in heel kleine stukjes van ongeveer een halve cm en doe ze in een steelpan.
Stap 2
Schenk het sinaasappelsap erbij.
Stap 3
Breng het al roerend aan de kook.
Stap 4
Laat het acht minuten zacht koken tot het sap is opgenomen.
Stap 5
Neem de pan van het vuur en roer er driekwart van de kokos door.
Stap 6
Het moet een stevig mengsel worden.
Stap 7
Voeg eventueel nog meer kokos toe.
Stap 8
Laat het afkoelen.
Stap 9
Teken op een stuk bakpapier een vierkant van 20 x 20 cm.
Stap 10
Verdeel het abrikozenmengsel gelijkmatig in het vierkant en druk het stevig aan tot het overal even dik is.
Stap 11
Snijd deze abrikozenkoek in 25 vierkantjes en laat deze op een koele plek (niet in de koelkast) een half uur rusten.
Stap 12
Breng in een au bainmarie pan een laag water aan de kook.
Stap 13
Breek de chocolade boven de kom.
Stap 14
Hang de kom boven het water en laat de chocolade al roerend smelten.
Stap 15
Steek de abrikozensnoepjes één voor één aan een satéstokje.
Stap 16
Doop ze voor de helft in de chocolade.
Stap 17
Schuif de abrikozensnoepjes op hetzelfde bakpapier voorzichtig van het spiesje af en laat op een koele plaats in een half uur stevig worden.
Stap 18
Serveer de snoepjes op een schaaltje.
