Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardbeientaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardbeientaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Vet de bakvorm licht in, bekleed hem met het deeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
Stap 3
Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel daarover de steunvulling.
Stap 4
Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.
Stap 5
Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat deze daarna op een rooster afkoelen.
Stap 6
Klop de slagroom stijf.
Stap 7
Spatel er de mascarpone en de likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
Stap 8
Laat bij het schoonmaken van de aardbeien aan 6-8 aardbeien de kroontjes zitten.
Stap 9
Verdeel de vruchten over de taartbodem, met de aardbeien met kroontjes in het midden. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - lage taartvorm
- - bakpapier
- - steunvulling
Voedingswaarden
- Energie470 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten22 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd24 g
