Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardbeien-tomatengazpacho
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardbeien-tomatengazpacho
Stap 1
Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in hele dunne plakjes.
Stap 2
Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Stap 3
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de venkel, knoflook en peper 5 minuten op middelhoog vuur.
Stap 4
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en halveer de aardbeien. Doe het olijfolie-venkelmengsel met de tomaten en aardbeien in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Stap 5
Breng op smaak met de rodewijnazijn, peper en zout en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Serveer koud en garneer met het venkelgroen en een paar druppels olijfolie.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie183 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten7 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
