Aardbeien proteïne cupcakes
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbeien proteïne cupcakes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200℃. Smelt de boter in een kom en voeg hier het amandelmeel, kokosmeel, wijnsteenbakpoeder, 20 gram van het erythritol poeder, koek- en speculaaskruiden en een snufje zout aan toe. Mix met een garde goed door elkaar.
Stap 2
Spray een cupcakevorm in met wat bakspray. Verdeel het mengsel voor de bodem over de 10 gaatjes in de cupcakevorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak 10 tot 12 minuten in de oven tot de bodem goudbruin is. Laat volledig afkoelen.
Stap 3
Week intussen de gelatineblaadjes in koud water voor 5 minuten.
Stap 4
Mix de Almhof aardbeienkwark met het overige erythritol poeder.
Stap 5
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en verwarm in een steelpannetje met 2 el water. Laat afkoelen wanneer de gelatine gesmolten is en voeg vervolgens toe aan de aardbeienkwark. Verdeel de pudding over de 10 afgekoelde bodempjes. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Stap 6
Hak de pistachenoten fijn. Top de cupcakes voor het serveren af met de fijngehakte pistachenoten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie181 kcal
- Eiwit10.2 g
- Koolhydraten9 g
- Vet12.7 gWaarvan verzadigd4.6 g
Trefwoorden
