Aardbeien-kwartaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbeien-kwartaart
Stap 1
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en sluit de vorm. Zet ook een reep bakpapier tegen de binnenkant van de rand. Week in een kom met ruim koud water de gelatineblaadjes.
Stap 2
Smelt in een steelpan de boter. Maal in de hakmolen de koekjes fijn. Of doe ze in een gesloten zak en sla met de deegroller fijn. Schep de kruimels door de boter.
Stap 3
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet 10 min. in de koelkast om hard te worden.
Stap 4
Verwarm het citroensap met de resterende 50 g suiker. Los van de warmtebron de goed uitgeknepen gelatineblaadjes een voor een en al roerende op in de warme siroop.
Stap 5
Klop de slagroom met de laatste 50 g suiker bijna stijf. Meng de citroensiroop door de kwark. Spatel de slagroom erdoor en verdeel over de taartbodem.
Stap 6
Zet de taart 4 uur in de koelkast om op te stijven. Maak intussen de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de aardbeien vlak voor het serveren over de taart. Snijd de taart met een nat en scherp mes in mooie punten.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer met hakmolen
- - bakpapier
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie375 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten28 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
