Aardappelsoep met prei en bacon
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappelsoep met prei en bacon
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn.
Stap 2
Verhit een ruime soeppan met 2 el olie en fruit de sjalot. Voeg de aardappel en tweederde van de prei toe en bak al omscheppend aan.
Stap 3
Laat op laag vuur 10 minuten garen, schep regelmatig om.
Stap 4
Voeg 750 ml water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook 15 minuten op laag vuur tot de aardappel zacht en gaar is.
Stap 5
Pureer de soep glad met de staafmixer en voeg de slagroom toe.
Stap 6
Voeg indien nodig extra water toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 7
Verhit een koekenpan en bak de bacon knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Dep de rest van de prei droog met keukenpapier.
Stap 8
Verhit een koekenpan met 2 el olie en bak de prei op hoog vuur goudbruin en knapperig.
Stap 9
Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de knapperige bacon en prei.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie366 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten16 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
