Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelsoep met Hollandse garnalen en groene kruiden
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelsoep met Hollandse garnalen en groene kruiden
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook ze gaar in 500 ml water met het bouillonblokje in circa 15 minuten.
Stap 2
Giet niet af maar druk ze in hun kookwater stuk met de stamppotstamper. Voeg de melk toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Breng aan de kook en voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Hak of knip de groene kruiden. Borstel de citroen onder de warme kraan.
Stap 4
Verdeel de garnalen over de borden en giet daar de hete soep op. Leg in elk bord een klodder zure room. Rasp er dun wat citroenschil over en bestrooi met de groene kruiden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie195 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten16 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
