Ga naar de hoofdinhoud

100% volkorenbrood

In Nederland is wettelijk vastgesteld dat brood alleen volkoren mag heten als In het brood alléén volkorengraan en/of meel is verwerkt, 100% volkoren dus.


Wist je dat?

  • In volkorenbroden is de hele graankorrel verwerkt, vandaar 'vol koren'.
  • Volkorenbrood altijd van 100% volkoren gemaakt is.

  • Volkorenbrood de broodsoort is die de meeste voedingsvezels, vitamines en mineralen bevat.

Boordevol vezels

Volkorenbrood zit boordevol vezels en dat maakt het erg gezond. DekaMarkt biedt een ruim assortiment en er komen steeds meer soorten bij, zoals de volkorenkrentenbol en volkorenhaverbol.

Graankorrel

De hele graankorrel is het zaadje waaruit een nieuwe plant kan groeien. Zo’n zaadje bevat alle nodige voeding voor het jonge plantje. De meeste voedingsvezels, vitamines en mineralen zit in de buitenste laag van de graankorrel, de zemel. In het buitenste deel van de graankorrel zit de kiem. Daarin zitten goede vetten, vitamines en mineralen. In het binnenste deel van de korrel, de meelkern zitten vooral koolhydraten en eiwitten.