Koopmans Appeltaart extra deeg 550 g
2. 16
per 1 KG
1. 19
Omschrijving
Mix voor Appeltaart VERTROUWD RECEPT
Ingrediënten
TARWEBLOEM, suiker, rijsmiddelen (E450, E500), zout, aroma
Allergie informatie
Bevat Tarwe Kan sporen bevatten van Ei Kan sporen bevatten van Melk(eiwit)
Voedingswaarden
Voedingswaarde per per 100g
Energie Kilojoules (kJ) 1010
Energie Kilocalorieën (kcal) 241
Vetten (g), waarvan 9.8
verzadigde vetzuren (g) 4.3
Koolhydraten (g), waarvan 34
suikers (g) 20
Eiwitten (g) 2.7
Zout (g) 0.54
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren. Ten minste houdbaar tot: zie bovenzijde verpakking. Bewaartip De appeltaart kan in de koelkast maximaal 3 dagen worden bewaard. Ingevroren is de appeltaart maximaal 3 weken te bewaren.
Bereidingswijze
Zelf toevoegen: 220 g boter, 1 ei, 1,4 kg appels, 100 g rozijnen, 30 g suiker, kaneel en evt. bloem voor bestuiven aanrecht. Benodigdheden • 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg • 220 g roomboter of margarine • 1 ei (M) • 1,4 kg zachtzure appels (circa 8 stuks, bijv. Elstar of Jonagold) • 100 g rozijnen • 30 g suiker • 3 theelepels kaneel • Evt. bloem voor bestuiven aanrecht Oventemperatuur Elektrische oven: 180°C Heteluchtoven: 165°C Gasoven: stand 3-4 Keukengerei • Springvorm Ø24 cm of Ø26 cm of Ø28 cm • Mixer met deeghaken Bereidingstijd Bereiding: circa 40 minuten Baktijd: 65-75 minuten Bereidingswijze Bekijk de Appeltaart extra deeg bakfilm (en meer informatie over dit product) op koopmans.com/appeltaartextradeeg 1. Wel de 100 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. 2. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal. 3. Meng de appelblokjes met de 30 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen. 4. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 5. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 6. Roer de 220 g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix. 7. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. 8. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten. 9. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. 10. Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel. 11. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei. 12. Bak de appeltaart in 65 - 75 minuten gaar en goudbruin. 13. Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Meer informatie
Afzender en adres
Koopmans Consumentenservice Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort www.koopmans.com 0800-0223306
Disclaimer
DekaMarkt doet er alles aan om de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. Echter, producten worden vaak verbeterd en daardoor kan informatie geregeld veranderen.

Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product. Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.