Dr. Oetker Gelatine 20 g
3. 95
per 100 GR
0. 79
Omschrijving
Gelatine wit
Ingrediënten
100% varkensgelatine
Bewaaradvies
Ten minste houdbaar tot einde: zie verpakking.
Bereidingswijze
12 blaadjes is voldoende voor 1 liter vloeistof. Bij warme bereiding: het nodige aantal gelatineblaadjes één voor één in koud water leggen en ongeveer 5 min. laten weken. De blaadjes eruit nemen, uitknijpen en door de warme, te geleren vloeistof roeren totdat de blaadjes zijn opgelost. Bij koude bereiding: het nodige aantal gelatineblaadjes één voor één in koud water leggen en ongeveer 5 min. laten weken. De blaadjes eruit nemen, uitknijpen en de blaadjes in een pannetje leggen en deze mengen met 5 eetlepels water. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken). De gelatine laten afkoelen tot kamertemperatuur en de gelatine, voordat deze begint te binden, al roerend toevoegen aan de vloeistof. In de koelkast laten opstijven (minstens 2 uur). Tip: Panna Cotta met aardbeiensaus Ingrediënten: 500 ml slagroom, 30 g suiker, 4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, Aardbeiensaus, een paar verse aardbeien Benodigdheden: Steelpan, puddingvormpjes Bereidingswijze: Roer de suiker door de slagroom en breng deze aan de kook, ongeveer 15 minuten laten koken. Laat de gelatine weken volgens de aanwijzingen op de verpakking, knijp deze uit en laat het onder voortdurend roeren oplossen in de hete slagroom. Voeg vervolgens de vanillesuiker toe en laat de slagroom afkoelen. Schenk de panna cotta in met koud water uitgespoelde vormpjes en laat deze ongeveer 3 uur in de koelkast staan. Tip: Yoghurt bavaroisepudding Ingrediënten: 5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine, 5 el water, 250 ml magere yoghurt, 250 ml slagroom, 40 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, 2 el citroensap, fruit Benodigdheden: Steelpan, puddingvorm. Bereidingswijze: Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kopje met water. Klop de slagroom met de mixer en garde tot yoghurtdikte en zet het in de koelkast. Meng in een andere kom de yoghurt met de suiker, vanillesuiker en citroensap tot een gladde massa. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren totdat deze volledig is opgelost (niet koken). Laat de gelatine 5 minuten afkoelen. Meng enkele eetlepels van de yoghurtmassa door de gelatine; zorg ervoor dat de gelatine goed oplost. Giet vervolgens de volledige gelatinemassa bij het yoghurtmengsel en meng dit goed door elkaar. Roer de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel tot een egale en luchtige massa. Spoel de puddingvorm om met water en giet het bavaroise mengsel in de puddingvorm. Laat de pudding minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Serveer de bavaroise pudding met vers fruit.
Meer informatie
Afzender en adres
Dr. Oetker Consumentenservice Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort www.bakken.nl 0800-0220770
Disclaimer
DekaMarkt doet er alles aan om de prijs- en productinformatie van onze producten zo accuraat mogelijk te houden. Echter, producten worden vaak verbeterd en daardoor kan informatie geregeld veranderen.

Daarom raden we je aan om altijd de verpakking te lezen van het werkelijke product. Zijn er vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.